Widnes - Gordon Fazakerley og Martin Aagaard Hansen

Widnes - Gordon Fazakerley og Martin Aagaard Hansen

1. april – 25. juni 2017

De to kunstnere Gordon Fazakerley og Martin Aagaard Hansen er født med 51 års mellemrum og i to forskellige lande. Trods dette er der mange paralleller mellem deres maleriske praksis – i brugen af stærke farver, en leg mellem figur og abstraktion, og i deres måde at lade et frit indre landskab forme sig og nedbrydes. I foråret 2017 viser Rønnebæksholm en stor udstilling med malerier af de to kunstnere side om side.

Digteren og maleren Gordon Fazakerley (1937-2011) blev født i England og uddannet fra Central School of Arts and Craft i London i 1956. I starten af 1960’erne blev han en central del af gruppen Bauhaus Situationiste, der blev grundlagt af brødrene Asger Jorn og Jørgen Nash, og som holdt til på gården Drakabygget i det nordlige Skåne. Stedet var en slags ”frihedens værksted”, hvor der blev skabt kunst, happenings og protestaktioner. Fazakerleys værker er meget forskelligartede i deres udtryk – fra vilde farvekompositioner og ekspressive udtryk til maleriske landskaber i dæmpede farver.

Martin Aagaard Hansen (f. 1988) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og hans værker kan bedst beskrives som en hybrid mellem tegning og maleri. I hans værker finder man lag af farver, figurer og former, der først er blevet fremhævet og derefter vasket ned til et punkt, så de forskellige lag i billedet møder hinanden i en fragmenteret og skævvredet sammenhæng. Martin Aagaard Hansen modtog i 2016 Remmen Fondens kunstpris, der uddeles til en dansk, lovende kunstner under 32 år og udstillingen på Rønnebæksholm bliver hans første større udstilling i Danmark.

-

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst støtter Rønnebæksholms udstillingsprogram 2017-18