Genfortællinger

Genfortællinger - på sporet af en by

12. juni - 15. august

Udstilling i anledning af Næstved bys 875 års jubilæum

I anledning af Næstved bys 875 års jubilæum, har Rønnebæksholm indbudt en række eksperimenterende, unge, danske samtidskunstnere til at skabe en fælles udstilling. Omdrejningspunktet for udstillingen er Næstved, og de udvalgte kunstnere har det til fælles, at de alle har en form for tilknytning til denne by. Enten fordi de bor her i dag, har boet her tidligere eller, som det er tilfældet for de fleste, er vokset op i Næstved og omegn.

De udstillede værker forholder sig kunstnerisk til denne tilknytning, og omhandler den rolle, som geografiske steder spiller i vores liv, og hvilke historier, tanker, minder og fænomener vi forbinder med disse steder. Det kan være en bestemt begivenhed, et sted, en periode, en lyd eller en duft. De deltagende kunstneres arbejder kan ligeledes placeres i et bredt felt af forskellige medier; fra maleri og skulptur til video og performance.

Genfortællinger er ikke blot en hyldest til byen i sig selv, men en gentænkning af de historier og billeder, som byen fremkalder i os hver især. Dermed kan Genfortællinger både ses som en refleksion over erfaring, erindring og geografi og en undersøgelse af hvilken betydning de konkrete og nære omgivelser har for vores forståelse af os selv, historien og omverdenen.

De udstillende kunstnere:
Robert Alex Petersen, Morten Bech Jensen, Astrid Winsløw Hammer, Janus Høm, Kasper Hesselbjerg, Kristian Byskov Rasmussen, Andreas Rasmussen, Brian Ravnholt Jepsen, Morten Gersager Abel, Martin Richard Olsen, Carl Martin Faurby og Søren Bjørn.