Pernille Kløvedal H banner.jpg

Aktuel udstilling

Udstillingen SKILDPADDE-ARKIVETmed Pernille Kløvedal Helweg vises på Rønnebæksholm fra den 29. marts - 7. juni 2015.

Det var en festlig fernisering den 28. marts, hvor kunstkritiker og forfatter Lisbeth Bonde åbnede udstillingen.
Se billeder fra udstillingen her:
Fastslow
Memory
Arkivet
BIXI
Fontana delle Tartarughe

Pernille Kløvedal Helweg arbejder med en række forskellige grafiske teknikker. På udstillingen kan man opleve en lang række værker, der alle har skildpadden som tema.

Pernille Kløvedal Helwegs udstilling SKILDPADDE-ARKIVET er ikke bare på sporet af skildpadden, men også af tiden og historien. Skildpaddens lange levetid giver den nærmest en mytisk karakter, som sætter menneskelivets tempo og varighed i perspektiv. Gennem udstillingens otte rum på Rønnebæksholm inviteres vi på forskellig vis til at fundere over den verden, der omgiver os og de spor, vi selv sætter i den.

Centralt for udstillingen er Pernille Kløvedal Helwegs arkiv, der blandt andet indeholder 496 linoleumstryk med skildpaddeportrætter. De bærer alle et filosofisk citat på bagsiden efter oldgammel asiatisk tradition. Arkivet fylder ét af udstillingens i alt otte rum, og i de øvrige rum kan man møde videoværker, spil, skulpturer og tryk af forskellig art.

Udstillingen henvender sig både til voksne og børn, der både kan spille memoryspil med skildpaddemotiver og udforske det store arkiv.

Tak til Den Faberske Fond, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat og Grosserer L.F. Foghts Fond, der har støttet udstillingen og kataloget.

I forbindelse med udstillingen udkommer et rigt illustreret katalog med tekster om litteratur, kunst og zoologi og med bidrag af følgende forfattere: mag.art. kunsthistoriker Lisbeth Bonde, forfatter Ib Michael, tidligere direktør for Københavns zoo, Bent Jørgensen, litterat, Mikkel Bruun Zangenberg, museumsinspektør på Faaborg Museum Gertrud Hvidberg-Hansen, kunstner Pernille Kløvedal Helweg og kunsthistoriker Dina Vester Feilberg.

På Rønnebæksholm vil man ligeledes kunne købe Pernille Kløvedal Helwegs bog "Tilværelsens inderste skildpadde", som netop er blevet genoptrykt.

Udstillingen har tidligere været vist på Faaborg Museum.